У Британії запрацювала нова служба контролю за технологічними гігантами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії запрацювала нова служба контролю за технологічними гігантами

Фондовий ринок
269
Влада Великобританії створила новий орган контролю, який буде перешкоджати великим корпораціям на кшталт Google і Facebook зловживати своїм становищем. Регулятор отримав назву Відділ цифрових ринків і вже приступив до роботи, яка передбачає ретельну перевірку технологічних компаній на предмет нечесної поведінки.
Про це повідомляє Siliconangle.
Повідомляється, що орган поки що не отримав права накладати штрафи – ці повноваження йому нададуть після схвалення парламентом відповідного законопроєкту.
Підрозділ з’явився у відповідь на висновки про загрозливе домінування Google на ринках пошуку і онлайн-реклами і практично повної монополізації соціальних мереж з боку Facebook.
“Відділ цифрових ринків запрацював, і я попросив його почати з вивчення взаємовідносин між платформами і постачальниками контенту, а також платформами і цифровими рекламодавцями. Це відкриє шлях розвитку нових цифрових послуг і зниження цін, надасть споживачам більший вибір і контроль над своїми даними, а також підтримає нашу новинну індустрію, яка життєво важлива для свободи слова і наших демократичних цінностей”, – повідомив секретар з цифрових технологій Великобританії Олівер Дауден.
Одне з перших завдань регулятора – створити нові умови, які забезпечать чесні і розумні відносини Google і Facebook з постачальниками контенту на кшталт агентств. Цілком очевидно, що на це вплинув австралійський прецедент, де влада зобов’язала Facebook і Google ділитися доходами від реклами з авторами новинного контенту.
За словами Олівера Даудена, орган буде співпрацювати з урядами інших країн, щоб координувати використання контенту цифровими платформами. У квітні, наприклад, секретар зустрінеться з іноземними міністрами цифрових технологій, щоб обговорити це питання.
В опублікованому британським урядом короткому описі функцій і ролі нового підрозділу на перший рік його роботи вказана спільна робота з бізнесом, урядом і вченими над збором необхідних фактів, знань і досвіду для налагодження ефективної роботи нового режиму регулювання конкуренції.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас