Уряд затвердив план заходів з реалізації Національної транспортної стратегії України до 2030 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив план заходів з реалізації Національної транспортної стратегії України до 2030 року

Казна та Політика
177
Кабінет Міністрів на засіданні 7 квітня затвердив план заходів з реалізації Національної транспортної стратегії України до 2030 року. Ця стратегія на сьогодні є основним програмним документом, що визначає розвиток транспортної галузі на найближчі 9 років.
Про це повідомляється на сайті міністерства інфраструктури.
Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що план з реалізації стратегії визначає конкретні етапи та терміни виконання заходів, необхідні для забезпечення ефективної діяльності та комплексного розвитку галузі в цілому. У кожному з чотирьох основних напрямів Стратегії визначено перелік завдань, які необхідно вирішити для розв’язання існуючих проблем. Кожне завдання має відповідні етапи виконання, відповідальних виконавців, терміни та індикатори.
Документ був розроблений за підтримки представництва Євросоюзу в Україні. Він передбачає впровадження Європейського зеленого курсу та заміну громадського транспорту на більш сучасний та екологічний, і покращення послуг з перевезення пасажирів, і розвиток велосипедної інфраструктури тощо.
Зокрема, до плану заходів було включено:
  • проєкти розвитку транспортної інфраструктури як на регіональному, так і на міждержавному рівнях, реалізація яких спрямована на підвищення безпеки, якості та доступності транспортних послуг;
  • залучення інноваційних технологій та впровадження пільг для підтримки національних виробників, які були запропоновані профільними асоціаціями;
  • підвищення якості надання транспортних послуг, їх екологічність та відповідність світовим стандартам, інтеграція української транспортної системи до європейської мережі тощо.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас