Чи «вдарить» новий локдаун по гривні - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи «вдарить» новий локдаун по гривні - думка експерта

Валюта
2908
До квітня 2021 року гривня помітно ослабла, і їй знадобиться кілька тижнів, щоб зміцнитися хоча б до показників середини березня.
Член Ради Національного банку України Віталій Шапран не вважає, що локдаун зможе стати причиною зриву соціально-значущих бюджетних виплат.
«Один локдаун ми вже пережили рік тому. Цей — менш жорсткий, оскільки не охоплює всю територію України, — зазначає експерт. — Державна податкова служба, на мою думку, нині показує непогані результати роботи. Думаю, що вона не підведе і цього разу, а значить графік соціально-значущих бюджетних виплат зірваний не буде».
Віталій Шапран підкреслює, що локдаун насамперед «б’є» по роздрібній економіці — торгівлі промисловими товарами. І, як це не дивно, по споживанню імпорту, в тому числі.
«Тому розворот курсових трендів у період локдауну малоймовірний, — пояснює він. — Також я не очікую в період локдауну серйозного прискорення інфляції. А ось після його завершення і початку відновлення економіки таке прискорення зростання цін можливе. Поки у нас не буде впевненості у відсутності рецидивів, ось такого штучного „охолодження“ економічних процесів на рівні споживача, виконання макроекономічних прогнозів на 2021 рік під питанням».
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас