Заборгованість з зарплат у 2020 зросла до понад 3 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість з зарплат у 2020 зросла до понад 3 мільярдів

Особисті фінанси
213
Заборгованість з виплати заробітної плати минулого року зросла до 3 млрд 130 млн грн.
Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова під час презентації своєї щорічного доповіді про стан дотримання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2020 рік.
«Продовжує порушуватися право на оплату праці. Заборгованість з заробітної платт зросла до 3 млрд 130 млн грн. Нарешті, завдяки проведеній роботі, все ж, урядом прийнято рішення і створено міжвідомчу робочу групу 28 жовтня 2020 року і 17 грудня було перше засідання. Така комісія щодо вирішення питань заборгованості не збиралася майже три роки», — зазначила вона.
Крім того, за словами омбудсмена, багато пенсіонерів живуть за межею монетарної бідності через невідповідність прожиткового мінімуму, встановленого законом, фактичному його розміру.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

«Мою рекомендацію в щорічній доповіді 2019 року щодо встановлення прожиткового мінімуму в розмірі не нижче фактичного, не виконано, і за законом „Про державний бюджет на 2021 рік“ розмір прожиткового мінімуму в два рази менший, ніж фактично в цінах січня 2021 року», — зауважила Денисова.
Також моніторинг показав порушення прав громадян на пільги під час карантину через призупинення або обмеження пільгового проїзду громадян в громадському транспорті. Як зазначила Уповноважений з прав людини, після її втручання таке право було відновлено.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас