СБУ викрила схему привласнення землі на 80 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила схему привласнення землі на 80 мільйонів

Кримінал
320
Служба безпеки України викрила протиправний механізм привласнення 5 тис. гектарів державних земель сільськогосподарського призначення.
Про це повідомляється на сайті СБУ.
Процедуру відчуження «супроводжували» посадовці Держгеокадастру, які діяли на замовлення менеджменту великого агрохолдингу.
Оперативники спецслужби встановили, що топменеджмент агрохолдингу залучив до оборудки низку комерційних структур. Ділки незаконно отримували паспортні дані соціально незахищених та малозабезпечених громадян, які не використали своє право на безоплатну приватизацію земельних ділянок. Потім зловмисники, використовуючи зв’язки серед службових осіб органів Держгеокадастру, оформлювали документи для передачі земель у приватну власність.
СБУ викрила схему привласнення землі на 80 мільйонів
Після оформлення права власності організатори через підконтрольних нотаріусів проводили операції з купівлі-продажу без участі реальних власників землі. У такий спосіб земельні ділянки переходили у власність комерційних фірм, які афілійовані з одним із найбільших агроходингів регіону.
Досудовим слідством задокументовано, що через дії зловмисників з держвласності виведено майже 5 тис. гектарів сільгоспземель у Чернігівській, Сумській та Черкаській областях. За попередніми висновками фахівців сума збитків, завданих державі, становить майже 80 мільйонів гривень.
Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності осіб, причетних до оборудки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас