Ціни на пальне: уряд підписав з найбільшими компаніями меморандум щодо стабілізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на пальне: уряд підписав з найбільшими компаніями меморандум щодо стабілізації

Енергетика
739
Кабінет міністрів та Нафтогазова асоціація України підписали Меморандум щодо конкуренції на ринку нафтопродуктів та задоволення потреб споживачів на період карантину. Меморандум повинен забезпечити цінову стабільність на ринку.
Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.
Як зазначається в повідомленні, компанії-учасники асоціації зобов’язуються формувати ціну на нафтопродукти на умовах вільної конкуренції та з урахуванням кон’юнктури на світових ринках.
Планується, що асоціація щомісячно буде надавати Кабінету міністрів інформацію некомерційного характеру щодо форм, видів та місць існування нелегального обігу пального.
У свою чергу уряд вживатиме заходів щодо протидії нелегальному виробництву та обігу пального. Також Кабмін сприятиме диверсифікації джерел постачання як з вітчизняних, так і з іноземних нафтопереробних заводів.
Нафтогазова асоціація України — галузеве об’єднання. На сьогоднішній день до складу Асоціації входять 14 найбільших оптових, роздрібних, видобувних, переробних підприємств,, серед них WOG, ОККО, Shell, АМІС, SOCAR, KLO, Параллель, Glusco, видобувне та переробне підприємство Укргазвидобування, а також оптові постачальники нафтопродуктів БНК-Україна, АНВІТРЕЙД, ГРАН-ПРІ ОЙЛ, Центрнафтогазпостач. Учасники Асоціації забезпечують близько 50% роздрібної торгівлі і близько 80% ринку імпорту нафтопродуктів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас