Отримання пенсій у готівковій формі буде безкоштовним лише для частини пенсіонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Отримання пенсій у готівковій формі буде безкоштовним лише для частини пенсіонерів

Особисті фінанси
5617
З 1 вересня 2021 року отримання грошей у готівковій формі буде безкоштовним лише для частини пенсіонерів.
Таку постанову оприлюднено на Урядовому порталі.
Кабмін ухвалив постанову «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України».
Як сказано в постанові, Пенсійний фонд України до 1 вересня 2021 року повинен провести конкурс для вибору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів. До визначення переможців доставку пенсій продовжить «Укрпошта».
Терміни. До 1 вересня 2021 року всі пенсіонери, які ще не обрали собі уповноважений банк, повинні будуть це зробити.
Для доставки пенсій уповноважений банк на договірних засадах зможе залучати операторів поштового зв’язку. Оплата послуг з доставки додому буде проводитися одержувачами самостійно.
Доставку оплачуватиме Пенсійний фонд України для:
  • осіб з інвалідністю I групи, осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду,
  • осіб, які досягли 80-річного віку, одержувачів державної соціальної допомоги, які не мають права на пенсію та допомоги на догляд.

Довідка Finance.ua:

  • У квітні в Україні змінився пенсійний вік. Тепер піти на заслужений відпочинок в 59 років і 6 місяців зможуть жінки, які народилися з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року. У 60 років на пенсію будуть виходити жінки, які народилися після 1 квітня 1961 року.
  • Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що при виході на пенсію ФОПи зможуть розраховувати лише на мінімальні виплати. За умови, що є стаж.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас