Зеленський підписав указ про вакцинацію населення від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав указ про вакцинацію населення від коронавірусу

Казна та Політика
1136
Президент України Володимир Зеленський підписав указ про вакцинацію населення проти коронавірусу, що передбачає створення Національного плану вакцинації проти COVID-19, згідно з яким більшість дорослого населення України має отримати свої щеплення до кінця поточного року.
Відповідний документ №139/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 квітня 2021 року «Про Національний план вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року «було оприлюднено на сайті президента в неділю.
Як повідомляє прес-служба глави держави, згідно з рішенням РНБО, Кабінет міністров України в семиденний термін має забезпечити розробку та затвердження Національного плану вакцинації проти COVID-19 з урахуванням кращого міжнародного досвіду.
«Зокрема, має бути встановлено мінімальну необхідну щомісячну кількість щеплень, визначено джерела і терміни поставки вакцин для профілактики коронавірусної хвороби, осіб, відповідальних за реалізацію плану, кінцевою метою якого є охоплення щепленням більшості дорослого населення України не пізніше грудня 2021 року для формування колективного імунітету до коронавірусу», — повідомляють в Офісі президента.
Уряд повинен активізувати переговори з виробниками вакцин проти COVID-19, а також щодо залучення міжнародної технічної допомоги для реалізації кампанії з вакцинації в Україні.
«Міністерство охорони здоров’я має вжити невідкладних дієвих заходів щодо поставок в Україну в максимально стислі терміни необхідної кількості вакцин для специфічної профілактики коронавірусної хвороби і забезпечення доступу населення до вакцинації; забезпечити проведення ефективної інформаційно-роз’яснювальної роботи з вакцинації», — йдеться в повідомленні.
В ОП також підкреслюють, що рішення передбачає, що Міністерство закордонних справ має вжити невідкладних заходів, спрямованих на підвищення ефективності співпраці з іноземними державами і міжнародними організаціями щодо постачання в Україну вакцин проти COVID-19.
Указ про введення в дію рішення РНБО набирає чинності з дня його опублікування.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас