«Велике будівництво»: перший концесійний автобан в Україні буде збудований за найвищою 1а категорією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Велике будівництво»: перший концесійний автобан в Україні буде збудований за найвищою 1а категорією

Казна та Політика
2140
В Україні з’явиться перший автобан за маршрутом Краковець – Броди – Рівне, який стане швидкісними воротами на Захід. Укравтодор підписав меморандум про розробку проєкту і вже найближчим часом в рамках програми «Велике будівництво» готується оголосити конкурс на відбір інвестора.
Автобан буде дорогою найвищою 1а категорії – з не менш як чотирма смугами руху, без перешкод у вигляді наземних пішохідних переходів, світлофорів, перехресть тощо, повідомляє видання «Про Львів» з посиланням на інформацію Служби автомобільних доріг у Львівській області.
За рахунок цього швидкість пересування стане набагато вищою. Дорога стане частиною міжнародного транспортного коридору Берлін – Вроцлав – Львів – Київ.
«Новозбудована платна автомобільна дорога неабияк пожвавить економіку регіону та України загалом. Це буде високошвидкісний транспортний коридор європейської якості», – розповів керівник Львівського облавтодору Олег Береза.
Автобан буде сполучатися з північним обходом Львова, який також планують будувати як дорогу категорії 1а у співробітництві з ЄБРР та Європейським інвестиційним банком.
Близько половини коштів на будівництво автобану планують залучити через концесійні проєкти. Також Укравтодор розвиватиме програму державно-приватного партнерства в інших проєктах. За сприяння Світового банку вже розроблено модель залучення приватних інвестицій для ділянок на маршрутах Харків — Дніпро — Запоріжжя, Бориспіль — Полтава, Херсон — Миколаїв, Київ — Житомир — Рівне, Ягодин — Ковель — Луцьк і Дніпро — Кривий Ріг — Миколаїв.
Згідно з меморандумом, компанія «Автомагістраль-Південь» власним коштом розробить техніко-економічне обґрунтування реалізації проєкту. Після того, за словами голови Укравтодору Олександра Кубракова, буде оголошений «відкритий конкурс з відбору приватного інвестора для будівництва маршруту. Це має бути сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи».
Нагадаємо, раніше координатор програми «Велике будівництво», заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що в рамках президентської інфраструктурної програми до 2023 року буде відновлена вся мережа доріг державного значення (понад 20 тисяч км).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас