ICU створює фонд для інвестицій у ETF — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ICU створює фонд для інвестицій у ETF

Фондовий ринок
602
Група ICU починає розміщення закритого кваліфікаційного пайового інвестфонду акцій з розміром емісії 130 млн грн для інвестування у біржові індексні фонди (ETF).
За даними ICU, у березні Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку схвалила рішення про відповідність фонду ICU Global Equity Index вимогам щодо розміру активів.
Через ICU Global Equity Index фізичні та юридичні особи можуть інвестувати в біржові індексні фонди – (Exchange-Traded Funds, ETF) різних секторів економіки, зокрема Nasdaq і S&P 500, а також індекси: золота, галузі охорони здоров’я, споживчих компаній та компаній азійського регіону.
Стратегія фонду спрямована на отримання більш високого рівня прибутку, порівнюючи з провідним глобальним індексом S&P 500, до якого входять акції найуспішніших американських компаній, зокрема Apple, Microsoft, Amazon, Facebook тощо.
«Ми спостерігаємо збільшення інтересу українців не тільки до локальних, а й до закордонних інструментів, тому створили індексний фонд у валюті для довгострокових інвестицій. Маючи великий досвід роботи на міжнародних ринках, ICU пропонує інвесторам вкладати кошти в іноземні фінансові інструменти через український фонд», – повідомив керуючий активами групи ICU в Україні Григорій Овчаренко.
За його словами, тестування стратегії фонду підтвердило її ефективність. Зокрема, ретроспективні результати фонду за останні 15 років (з урахуванням кризових періодів) більш ніж удвічі перевищили бенчмарк – прибутковість S&P 500.
Група ICU – незалежна фінансова група, що надає брокерські послуги, послуги з управління активами та приватним акціонерним капіталом, а також займається венчурними інвестиціями. Група спеціалізується на ринках Центральної та Східної Європи.
Група управляє найбільшими в Україні інвестиційними та пенсійними фондами, що налічують понад 117 тисяч учасників. ICU є лідером з управління активами в Україні. Під її управлінням перебувають активи в розмірі понад $500 млн.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас