Прописка онлайн: міністр розповів, як полегшать життя українцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прописка онлайн: міністр розповів, як полегшать життя українцям

Особисті фінанси
2256
Українці незабаром отримають можливість змінювати місце реєстрації через мобільний застосунок «Дія».
Як працюватиме електронна прописка, розповів на телеканалі «Україна 24» міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
«Зміна місця реєстрації? Все в режимі реального часу. Це забирає лічені хвилини після того, як змінилася інформація в реєстрі. „Дія“ відображає те, що в реєстрі. Якщо людина змінила місце реєстрації, в реєстрі змінюється інформація, відображається через кілька хвилин у „Дії“. Наприклад, я отримав ID-картку, через 2−3 хвилини вийшов з ЦНАПУ, і в мене вже з’явився паспорт у смартфоні. До речі, хотів сказати, що ми цей папірець будемо прибирати поступово, вирішувати цю незручність. Ми перекладаємо зобов’язання перевіряти онлайн вашу прописку на державні органи та місцеве самоврядування», — заявив Федоров.
За його словами, Мінцифри створює портал для чиновників, «де вони зможуть дивитися самі прописку людини, і не потрібно буде тягати з собою цей паперовий документ».
«Поки ми не запустили зміну місця реєстрації, сьогодні ви бачите в „Дії“ ту, яка була на той час, коли ви отримували закордонний паспорт або ID-картку. А змінюватися вона почне після того, як ми запустимо електронну зміну місця реєстрації, це буде наприкінці квітня. Сьогодні ви бачите прописку, яка була у вас на момент отримання документів», — додав міністр.

Довідка Finance.ua:

  • За рік роботи порталу «Дія» до нього додано 50 державних послуг.
  • Мінцифри планує запустити послугу «Статичний QR» на електронному сервісі держпослуг «Дія». З цією послугою підприємці зможуть створювати QR-код, за допомогою якого клієнти будуть передавати онлайн цифрову копію документа для підтвердження особи.
  • Водіям розповіли, як в мобільному застосунку «Дія» перевірити борги та штрафи за порушення ПДР.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас