Без черг та бюрократії: На порталі «Дія» доступні понад 50 державних послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без черг та бюрократії: На порталі «Дія» доступні понад 50 державних послуг

Казна та Політика
914
За рік роботи порталу «Дія» до нього додано 50 державних послуг.
Про це пише Міністерство юстиції в Telegram-каналі.
«Нині на порталі можна отримати онлайн понад 50 державних послуг усього у декілька кліків: без черг та бюрократії», — пише Мін’юст.
Основні послуги: анулювання дозволу на виконання будівельних робіт; бронювання дозволів на міжнародні перевезення вантажів; верифікація водійського посвідчення; верифікація тех. паспорта; витяг про земельну ділянку; витяг про нормативну грошову оцінку; відкриття ФОП; відновлення та обмін посвідчення водія; відомості про власника землі; внесення змін про ФОП; внесення змін у дозвіл на виконання будівельних робіт; декларація про відходи; декларація про готовність об’єкта до експлуатації на підставі будпаспорта; декларування зміни цін на товари; довідка з Реєстру застрахованих осіб; довідка про відсутність судимості; дозвіл на виконання будівельних робіт; дозвіл на водокористування; допомога по безробіттю; допомога при народженні дитини; єМалятко; закриття ФОП; замовлення індивідуального номерного знака.
«Послуга реєстрації ФОП стала одним із перших онлайн-сервісів на порталі Дія, який Міністерство цифрової трансформації України запустило рік тому, та однією з найпопулярніших. За рік близько 40% підприємців відкривали ФОП онлайн», — додали в міністерстві.

Довідка Finance.ua:

  • Мінцифри планує запустити послугу «Статичний QR» на електронному сервісі держпослуг «Дія». З цією послугою підприємці зможуть створювати QR-код, за допомогою якого клієнти будуть передавати онлайн цифрову копію документа для підтвердження особи.
  • У лютому Верховна Рада України прирівняла цифрові водійські права в додатку «Дія» до паперових. Відповідна норма є в прийнятих змінах до закону про дорожній рух.
  • Мінцифри впроваджує в додатку Дія безконтактну технологію NFC, завдяки якій можна буде прикласти ID-паспорт до телефону і авторизуватися в додатку без BankID НБУ.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас