Київський завод «Більшовик» продадуть вже цього літа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський завод «Більшовик» продадуть вже цього літа

Казна та Політика
671
Завдяки розблокованій Верховною Радою великій приватизації Фонд державного майна України (ФДМУ) у 2021 році зможе залучити до бюджету 12 млрд грн.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова ФДМУ Дмитро Сенниченко.
«Це рішення на 12 млрд гривень — саме стільки Фонд держмайна зможе залучити до бюджету на прозорих приватизаційних аукціонах у 2021 році. У 4 рази більше, ніж минулого року», — написав він.
За словами Сенниченка, перші аукціони великої приватизації відбудуться вже влітку.
«Об’єднана гірничо-хімічна компанія, київський завод „Більшовик“, Президент Готель, а згодом й багато іншого — кожен інвестор знайде в нашому інвестиційному меню щось на свій смак. На наших очах розпочинається велика історія успіху. Невдовзі дослідники з усього світу почнуть вивчати феномен „українського економічного дива“», — написав голова Фонду.
Нагадаємо, Фонд державного майна сподівається виторгувати за Перший київський машинобудівний завод (ПКМЗ), відомий як завод «Більшовик», щонайменше мільярд гривень.
Підприємство спеціалізується на металообробці, виробництві циліндрів, гідродомкратів, роторів, переробці гуми і пластмас. У 1996 році на заводі працювало близько 6 тис. осіб, у 2021 році залишилося трохи більше 200 співробітників.
У 2020 році Перший київський машинобудівний завод отримав 22 млн грн збитку, а загальна сума боргу перевищила 500 млн грн. Щорічно підприємство зобов’язане сплачувати в бюджет столиці 40 млн грн земельного податку.
За матеріалами:
depo.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас