Міністерство охорони здоров'я повідомило, коли почне впровадження COVID-паспортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство охорони здоров'я повідомило, коли почне впровадження COVID-паспортів

Казна та Політика
968
Міністерство охорони здоров’я повідомило, коли почне впровадження COVID-паспортів.
Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Ярослав Кучер на своїй сторінці в Facebook.
«Уважно слідкуємо за новинами з Євросоюзу. Днями Єврокомісія презентувала проєкт „цифрових зелених сертифікатів“ (Digital Green Certificate). Сертифікати мають стати стандартизованим документом, що містить докази вакцинації від коронавірусу, або негативного тесту (ПЛР або швидкого антиген-тесту), або ж доказ, що людина перехворіла на COVID-19», — сказано в повідомленні.
Наразі функціонал #eHealth в Україні потенційно дозволяє видавати необхідні документи, але поки що за прийнятим в Україні стандартом.
Міністерство охорони здоров'я повідомило, коли почне впровадження COVID-паспортів
«Міністерство охорони здоров’я України зробило крок на випередження, тому дивимось яке буде фінальне рішення, і одразу почнемо впровадження в Україні», — зазначив він.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше єврокомісар, який відповідає за вакцинацію, Тьєррі Бретон заявив, що єдиний для громадян всіх 27 країн Європейського союзу сертифікат здоров’я буде доступний з 15 червня.
  • Документ буде містити інформацію про вакцинацію від COVID-19. Він не буде обов’язковим, але авіакомпанії можуть його вимагати.
  • Документ з QR-кодом буде містити прізвище власника, дату народження, номер паспорта, а також відомості про те, чи пройшов він вакцинацію і яким препаратом, а також хворів він чи ні.
  • Також було зазначено, що європейські громадяни, які захочуть його отримати, повинні будуть зробити запит його в своїй країні. Сертифікат можна буде скачати на смартфон або роздрукувати в паперовому вигляді.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас