Intel і Samsung очолюють світове виробництво напівпровідників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel і Samsung очолюють світове виробництво напівпровідників

Фондовий ринок
434
Нещодавно призначений генеральний директор Intel, Пет Ґелсінджер (Pat Gelsinger) виклав своє бачення майбутнього компанії. В рамках стратегії «IDM 2.0» він оголосив про інвестиції в розмірі 20 мільярдів доларів у два нові заводи в штаті Арізона, США. На цих заводах компанія планує вироблення напівпровідників для третіх сторін. За словами Ґелсінджер, до 2025 року ринок ливарного виробництва може скласти 100 мільярдів доларів, оскільки світовий попит на напівпровідники продовжує зростати.
На сьогодні світове виробництво напівпровідників розділене між США та Азією і продовжує залишатися джерелом напруженості у зовнішній політиці.
Intel займає найбільшу частку на ринку напівпровідників, забезпечуючи 15.6% світового доходу. Згідно з даними Gartner, Samsung є найбільшим конкурентом Intel в галузі, займаючи близько 12.5% ринку. Ще одна компанія з Південної Кореї, SK Hynix, займає третє місце з дещо меншою часткою – 5.6%.
Якби заплановане злиття каліфорнійських компаній Qualcomm і Broadcom відбулося у 2018 році, спільне підприємство стало б найсильнішим конкурентом Samsung та Intel з часткою приблизно 7-8%. Тоді президент США Дональд Трамп наклав вето на угоду, пославшись на загрозу національній безпеці. У той час штаб-квартира Broadcom все ще перебувала в Сінгапурі, але тепер компанія знаходиться в Сан-Хосе, штат Каліфорнія, США.
З приходом нової адміністрації в Білому домі США очікуються нові потрясіння, пов’язані з напівпровідниками. Розбіжності між Китаєм і США вже загострилися після розмов про ситуацію щодо прав людини в Сіньцзяні (автономний район у Китаї) і Гонконгу під час зустрічі в Анкоріджі (штат Аляска, США). Проте, редакційна колегія Wall Street Journal відзначає, що Тайвань може виявитися найбільш спірним питанням між двома країнами через свою промисловість напівпровідників, що представляє вирішальний економічний інтерес для США. Найбільшим виробником острова є компанія MediaTek, восьмий за величиною виробник напівпровідників у світі.
Intel і Samsung очолюють світове виробництво напівпровідників
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Pingvin Pro
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас