Правила видачі автомобільних номерних знаків в Україні змінили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правила видачі автомобільних номерних знаків в Україні змінили

Особисті фінанси
2892
Міністерством внутрішніх справ України прийнято наказ від 2 березня 2021 року № 166, який набуває чинності з моменту опублікування. Він встановлює єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них.
Про це повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС.
Зокрема, визначено правила застосування, типи та основні розміри державних номерних знаків, встановлено вимоги до інформаційного змісту та технічних характеристик.
Основне нововведення – зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було дотепер, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу. Тобто, кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області.
Зазначені вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.
Що це дає. Таке нововведення дозволяє оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих витрат: матеріальних на виготовлення і логістичних на доставку та зберігання у сервісних центрах МВС номерних знаків інших регіонів. У кінцевому результаті це призведе до економії бюджетних коштів, йдеться в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося про те, що зареєструвати нове авто можна буде прямо в салоні. Уряд підтримав ініціативу Міністерства внутрішніх справ щодо спрощення процедури придбання транспортного засобу. За словами Авакова, тепер зареєструвати авто для доставки та отримати повний комплект документів можливо прямо в автосалоні без відвідування сервісного центру МВС.
  • Верховна Рада ухвалила законопроект, яким пропонується посилити відповідальність за окремі порушення правил дорожнього руху.
Прагнете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас