Зареєструвати нове авто можна буде прямо в салоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зареєструвати нове авто можна буде прямо в салоні

Казна та Політика
1296
Уряд підтримав ініціативу Міністерства внутрішніх справ щодо спрощення процедури придбання транспортного засобу.
Про це повідомив очільник МВС Арсен Аваков у Twitter.
За словами Авакова, тепер зареєструвати авто для доставки та отримати повний комплект документів можливо прямо в автосалоні без відвідування сервісного центру МВС.
Суть проєкту:
  • уряд запроваджує експериментальний проєкт щодо можливості реєстрації нових транспортних засобів за участю суб’єктів господарювання, які їх реалізують. Тобто покупці офіційно отримуватимуть реєстраційні документи на транспортний засіб та номерні знаки безпосередньо у приміщенні автосалону, де авто було придбано.
Мета нововведення:
  • створення зручних і доступних умов отримання послуг є одним із головних завдань у сфері держреєстрації транспортних засобів, адже практика надання послуг в Україні виявляє чимало проблем. Так, люди часто скаржаться на складність процедур отримання послуг, їх дратує необхідність відвідувати значну кількість органів, установ, подавати безліч документів і отримувати різноманітні проміжні рішення (погодження, висновки) тощо;
  • будь-які перевірки, огляди та експертизи експертних служб МВС для щойно придбаних нових транспортних засобів не передбачені, тож з огляду на міжнародний та європейський досвід доцільно залучати до процедури реєстрації нових автомобілів безпосередньо суб’єкти господарювання, які здійснюють їхній продаж. Тим більше, що й самі суб’єкти господарювання, які здійснюють продаж нових транспортних засобів, бажають брати участь в їх реєстрації і звернулися з аналогічною ініціативою до МВС.
Крім того, Кабінет міністрів також ухвалив постанову, яка дозволяє замовляти або обмінювати водійське посвідчення через через Єдиний веб-портал електронних послуг «Дія», а саме посвідчення згодом відображатиметься у додатку.
Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зауважив, що це рішення не скасовує необхідність пред’явити медичну довідку для отримання посвідчення водія. За словами Федорова, таку довідку потрібно буде пред’явити для того, щоб забрати посвідчення.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада ухвалила законопроект, яким пропонується посилити відповідальність за окремі порушення правил дорожнього руху.
  • Рада також ухвалила закон, в якому прописано, що при відеофіксації затримання авто інспекторами з паркування та поліцейськими відбувається без понятих, а перевірка на сп’яніння — без свідків.
  • Цифрові водійські права в додатку «Дія» прирівняли до паперових.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас