Ціни на нафту впали: нові локдауни відродили побоювання з приводу попиту на нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту впали: нові локдауни відродили побоювання з приводу попиту на нафтопродукти

Енергетика
7607
Ф’ючерси на нафту марки Brent з поставкою в травні в четвер вранці в ході торгів впали в ціні до 63,08 долара за барель, передає УНН з посиланням на дані Bloomberg.
За даними видання станом на 8:01, вартість ф’ючерсів на нафту марки Brent знизилася на 2,06%.
При цьому ціна травневих ф’ючерсів на нафту марки WTI впала до 59,79 долара за барель, втративши 2,27%.
Ціни на нафту впали, оскільки нові локдауни через коронавірус відродили побоювання з приводу попиту на нафтопродукти, і на тлі аварії контейнеревоза, який застряг і заблокував нафтові танкери в Суецькому каналі і який намагалися витягнути буксири, пише Reuters.
4 березня Організація країн-експортерів нафти і її союзники, включаючи РФ, разом іменовані ОПЕК+, продовжили обмеження видобутку нафти в квітні з невеликими винятками для Росії і Казахстану. Останні зможуть наростити видобуток в квітні на 130 тисяч і 20 тисяч барелів на добу відповідно, йдеться в рішенні організації.
Нагадаємо, світовий ринок нафти 9 березня 2020-го пережив “чорний понеділок” – найбільше різке падіння цін з 1991 року з початком війни в Перській затоці. Після цього на ринку нафти відбулося ще кілька обвалів цін – на тлі ситуації з коронавірусом і обмежень через пандемію в найбільших економіках світу, залишаючи ринок перевантаженим різким зниженням попиту і надмірним надлишком нафти.
12 квітня 2020-го країни-члени ОПЕК+, в тому числі РФ, домовилися скоротити видобуток нафти в умовах пандемії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас