Кабмін дозволив вносити дані водіїв орендованих авто в Єдиний реєстр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив вносити дані водіїв орендованих авто в Єдиний реєстр

Казна та Політика
415
Кабмін схвалив постанову про внесення змін до Порядку внесення відомостей про користувача транспортного засобу (особи, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить) до Єдиного держреєстру транспортних засобів.
Що це дасть. Це дозволить вносити до Єдиного держреєстру транспортних засобів відомості про належного користувача, який користується транспортним засобом на підставі договору фінансового або оперативного лізингу та який у разі вчинення безпосередньо ним адміністративного правопорушення буде нести адмінвідповідальність.
Тепер суб’єкти господарювання через вебдодаток, розміщений на сайті Головного сервісного центру МВС, можуть заповнити е-заяву із застосуванням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) уповноваженого в установленому законодавством порядку представника юридичної особи або належного користувача.
Ця постанова також визначає, що серед підстав для відмови у внесенні до цього Реєстру відомостей про належного користувача є, зокрема, виявлення під час проведення перевірки за відповідними реєстрами та базами даних, доступ до яких має МВС, зазначеного у заяві транспортного засобу у арешті та\або обтяженні на заборону права користування та\або передачі права користування цим транспортним засобом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас