Виплати ФОПам: запропонували механізм та суми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виплати ФОПам: запропонували механізм та суми

Казна та Політика
1511
Кабінет міністрів планує відновити компенсації підприємцям, які постраждали через введення владою суворого карантину. Такі виплати зможуть отримати в регіонах червоної зони.
Про це йдеться на сайті Офісу Президента.
В Офісі Президента відбулося засідання, на якому було обговорено виплату допомоги бізнесу та людям, які можуть зазнати збитків внаслідок посилення карантинних обмежень через поширення коронавірусу.
За словами заступника керівника ОП Юлії Свириденко, для підтримки малого й мікробізнесу та найманих працівників підприємств, діяльність яких буде призупинено через посилення карантину, можна застосувати механізм, що був запроваджений у грудні 2020 року.
Як отримувати виплату. Потрібно подати заявку на порталі державних послуг «Дія» і отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень.
Крім того, органи місцевої влади матимуть змогу додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину.
Нагадаємо, за результатами опитування Finance.ua, чи допоможе бізнесу президентська виплата у 8 тисяч, переважна більшість опитаних заявили, що цих коштів буде недостатньо для того, щоб підтримати підприємство в період кризи. Таких серед респондентів виявилося 61%. 25% ФОПів заявили, що під час карантину справляються власними силами. 14% опитаних вважали 8 тисяч гривень достатньою сумою, аби тримати свій бізнес на плаву.

Довідка Finance.ua:

  • Київ з 23 березня потрапив до «червоної» зони карантину. При цьому суворий карантин в столиці почав діяти з суботи, 20 березня. Про це повідомили в МОЗ.
  • На час карантинних обмежень, введених через пандемію коронавірусу, в Києві подовжено пільги для столичних підприємців. Наприклад, буде діяти зменшена вартість оренди комунального майна — на 50%, для ресторанного бізнесу, пересувної і сезонної торгівлі на 50% зменшується пайова участь в утриманні об’єктів благоустрою. Перелік пільг, які пропонує місто, не вимагає внесення змін до чинних договорів.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас