Apple посилює захист від стеження в додатках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple посилює захист від стеження в додатках

Технології&Авто
338
Apple незабаром випустить оновлення операційної системи iOS 14.5, де користувачі повинні будуть надавати дозвіл на збір додатками їхніх даних незалежно від розробника, в компанії попереджають про спроби Китаю обійти зміни.
Про це повідомляє Bloomberg.
Так, додатки можуть «стежити» за діями споживачів на інших платформах і сайтах для створення таргетованої реклами. Однак в Apple хочуть боротися з несанкціонованим збором даних і тому в оновленій версії iOS користувачі повинні будуть надавати згоду на збір даних усіма додатками.
Facebook Inc. і інші компанії, що займаються цифровою рекламою, побоюються, що більшість людей не будуть надавати такі дозволи, що негативно вплине на їхні доходи.
Однак деякі китайські компанії, зокрема Baidu Inc., ByteDance Ltd. і Tencent Holdings Ltd. готують спроби обійти зміни в політиці Apple. За даними Financial Times, компанії використовують систему CAID, розроблену Китайською асоціацією реклами і урядовим аналітичним центром.
«Умови App Store однаково стосуються всіх розробників у всьому світі, в тому числі Apple, — йдеться в заяві американського техногіганта. — Ми переконані, що перед тим, як відстежувати користувачів, потрібно запитати їхнього дозволу. Програми, які будуть нехтувати вибором користувача, будуть видалені».
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас