Lamborghini повідомив про рекордний прибуток у 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lamborghini повідомив про рекордний прибуток у 2020 році

Технології&Авто
348
Італійський виробник дорогих спортивних авто Lamborghini прозвітував про рекордний прибуток у 2020 році, зокрема, завдяки багатим клієнтам з Китаю.
Як повідомляє CNBC, попри вимушене закриття заводу на понад два місяці під час пандемії COVID-19, автовиробник торік поставив 7430 авто, що всього на 9% нижче рекордного рівня 2019 року. Продажі перевищили 1,6 млрд євро ($1,9 млрд), що на 11% менше, ніж у 2019 році, але компанія заявила, що прибуток виріс до рекордно високого рівня, оскільки клієнти замовляли дорожчі автомобілі з широкими можливостями індивідуалізації.
Перспективи на 2021 рік виглядають ще позитивнішими. Генеральний директор Lamborghini Стефан Вінкельман сказав CNBC, що на 2021 рік у компанії вже є замовлення на дев’ять місяців.
«Це трохи схоже на фондові ринки, – сказав він. – У покупців гарний настрій, вони не можуть дочекатися моменту, щоб знову вийти і насолодитися життям».
Найбільшою проблемою для Lamborghini, поряд з іншими виробниками спортивних автомобілів, такими як Ferrari, McLaren і Bugatti, є посилення норм викидів у всьому світі і перехід на електромобілі. Тепер, коли деяким електрокарам вдається розганятися від нуля до сотні менш ніж за дві секунди, компаніям-виробникам спортивних автомобілів, які стали відомими завдяки потужним, гучним двигунам і вражаючим дизайнам, необхідно «знайти себе» в електричному світі.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас