Залізничні квитки подорожчають: скільки коштуватимуть поїздки по країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізничні квитки подорожчають: скільки коштуватимуть поїздки по країні

Особисті фінанси
679
Ціни на залізничні квитки в Україні почнуть піднімати з 1 квітня. Щомісячне зростання на 2% призведе до підвищення тарифів до кінця року на 22%.
Проект наказу Міністерства інфраструктури перебуває на обговоренні і може бути затверджений найближчими днями.
Поетапна індексація тарифів на перевезення пасажирів торкнеться всіх категорій вагонів, крім 1-го класу поїздів «Інтерсіті». Крім того, вже з 1 квітня заплановано підвищення тарифів на перевезення багажу відразу на 22%.
Таким чином, якщо купейний квиток до Одеси на 105-й поїзд зараз коштує 630 гривень, то вже до 1 липня ціна зросте до 680 гривень, а в кінці року — до 770 гривень. Квиток до Львова на 91-й поїзд зараз коштує 575 гривень. До кінця року він подорожчає до 700 гривень.

Купівля квитків через Приват24

Як зазначив директор філії «Пасажирська компанія» «Укрзалізниці» Олександр Перцовський, компанія не планує шокового підвищення цін. «Зараз мова йде про те, що протягом 2021 року поступово по 2% на місяць може відбутися поетапна індексація. Йдеться про те, що з 2018 року взагалі не проходила індексація, зростали комунальні платежі, зарплати, всезростало, а ціни на квитки залишалися на тому ж рівні», — сказав він.
«Ми моніторимо по кожному напрямку, як ціни „Укрзалізниці“ виглядають у порівнянні з іншими способами транспортування: BlaBlaCar, авіація, автобуси — і бачимо, що залізниця завжди залишається найдешевшою. Плюс у нас же є три класи перевезення, завжди є плацкарт, який взагалі найдешевший спосіб транспортування, є купе, є СВ, тому люди тут теж можуть серед цих сервісів вибрати», — заявив Олександр Перцовський.
Однак у багатьох напрямах ціни у автоперевізників зараз цілком конкурентні. Наприклад, квиток на автобус Київ-Одеса коштує 400 гривень, в купе поїзда — 630 гривень. Ціни на квитки з Києва до Львова на поїзді і автобусі приблизно однакові (575 гривень і 540 гривень відповідно). А тому після підвищення цін на поїзд на 22% поїздка автобусом стане ще вигіднішою.

Довідка Finance.ua:

  • Востаннє квитки на потяги дорожчали в 2018 році: в травні і жовтні – по 12%. У 2019 році також планувалося підвищити тарифи двічі – на 12% з 1 квітня і на 12% з 1 жовтня.

Отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас