Водіям дозволять пред’являти нотаріально засвідчені копії техпаспорта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водіям дозволять пред’являти нотаріально засвідчені копії техпаспорта

Особисті фінанси
971
Водіям дозволили на вимогу поліцейського пред’являти не оригінал технічного паспорта, а його нотаріально завірену копію.
Законом України «Про фінансовий лізинг» 1201-IX, який вже підписано президентом, передбачено внесення змін у закони України «Про дорожній рух».
Що це означає:
  • закон дозволяє водіям, які взяли автомобіль в оренду або в лізинг, мати при собі і показувати правоохоронцям не оригінал техпаспорта, а його копію. Головне, щоб вона була належним чином завірена у нотаріуса.
«Абзац другий частини другої статті 16 після слів «реєстраційний документ на транспортний засіб» доповнити словами «(у разі найму (оренди)/лізингу транспортного засобу замість реєстраційного документа на транспортний засіб водій може мати при собі та пред’являти його копію, вірність якої засвідчено нотаріально, разом з оригіналом або копією договору про найм (оренду)/лізинг транспортного засобу, вірність якої засвідчено нотаріально)», — сказано у тексті закону «Про фінансовий лізинг».

Довідка Finance.ua:

  • Президент України Володимир Зеленський 9 березня підписав Закон «Про фінансовий лізинг» № 1201-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 4 лютого 2021 року.
  • Закон дасть змогу захистити права лізингоодержувачів, лізингодавців, створити конкурентне середовище у цій сфері та гармонізує законодавство України з правом Європейського союзу.
  • Новий закон про фінансовий лізинг створить передумови для розширення його сфери використання — НБУ.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти.

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас