Нові правила оплати за газ із травня (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові правила оплати за газ із травня (інфографіка)

Особисті фінанси
69316
З 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 р. гранична ціна на газ регулюється постановою Кабінету міністрів України від 18 січня 2021 р. № 25 і становить 6,99 грн/куб.м.
Уже з квітня ціна на газ буде формуватися на ринкових принципах, і цінові пропозиції постачальників, враховуючи піврічний досвід роботи вільного ринку газу, будуть значно відрізнятися.
З травня українці повинні будуть перейти на обов’язкові річні контракти з постачальниками.
Всі споживачі, які раніше платили з місяця в місяць за поточною ціною, в обов’язковому порядку будуть переведені на базову ціну річного контракту:
Нові правила оплати за газ із травня (інфографіка)
Раніше повідомлялося, що побутових споживачів природного газу переводять до іншого постачальника без їхнього відома через недосконалість інформаційної платформи оператора газотранспортної системи України.
Нагадаємо, що з лютого 2021 року Міністерство соціальної політики України за сприяння Групи «Нафтогаз» спростили процедуру зміни газопостачальника для одержувачів пільг і субсидій.
Клієнтам не потрібно особисто відвідувати або повідомляти Управління соціального захисту населення (УСЗН) про зміну постачальника і щомісячної ціни газу, оскільки тепер між постачальниками і органами соцзахисту налагоджено обмін даними в електронному форматі.

Довідка Finance.ua:

  • Терміни встановлення газових лічильників для домогосподарств перенесли з 2021-го до січня 2023 року. Облгази мають час, щоб зібрати з українців гроші на прилади обліку, а у громадян — щоб розібратися з обсягами свого споживання.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас