Міненерго не має наміру продовжувати дію обмеження ціни на газ після 31 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго не має наміру продовжувати дію обмеження ціни на газ після 31 березня

Енергетика
404
Міністерство енергетики не має наміру подовжувати дію обмеження ціни на ринку газу в 6,99 грн/куб м, встановленого урядом на лютий-березень для побутових і низки інших споживачів.
«Міністерство не має наміру подовжувати дію обмежень ціни на газ», — повідомляється в його відповіді на запит агентства «Інтерфакс-Україна».
При цьому Міненерго очікує, що завершення дії обмеження не спричинить збільшення ціни на газ, і ціна ресурсу в річних контрактах для побутових споживачів не перевищуватиме наявного рівня.
Раніше на ринку обговорювалася можливість продовження щонайменше на квітень, як на останній місяць опалювального сезону, обмеження ціни ресурсу.
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів доручив Міністерству економіки підготувати до 5 березня проект рішення, що передбачає продаж ПАТ «Укргазвидобування» в березні 2021 року газу постачальникам і виробникам теплової енергії для потреб споживачів комунальних послуг, зокрема ОСББ і ЖБК, за фіксованою ціною на термін з 1 квітня 2021 року до 30 квітня 2022-го.
Кабмін також має намір зобов’язати ПАТ «Укргазвидобування» з квітня 2021 року продавати 100% відпуску обсягу природного газу всім учасникам ринку на умовах не гірше, ніж групі «Нафтогаз».
В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, котрий ініціював це доручення, пояснив, що вже у березні необхідно провести всю кампанію контрактування, щоб з квітня з’явився річний продукт на роздрібному ринку.
НКРЕКП на своєму засіданні 5 березня попередньо схвалила рішення, яким зобов’язала всіх постачальників газу пропонувати побутовим споживачам базовий річний пакет терміном дії з 1 травня по 30 квітня за фіксованою ціною.
Кабінет Міністрів встановив на лютий-березень граничну ціну газу в 6,99 грн/куб. для побутових споживачів, а також для ОСББ, житлово-будівельних кооперативів і релігійних організацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас