Українці через карантин все частіше розплачуються картами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці через карантин все частіше розплачуються картами

Фінтех і Картки
263
Безготівкові операції з використанням платіжних карток набирають все більшої популярності серед українців. Про це повідомили у пресслужбі Європейської бізнес-асоціації.
Чому так? Певною мірою зростанню цього показника у 2020 році сприяло введення карантинних обмежень, які стимулювали споживачів обирати онлайн-шопінг та зменшувати кількість прямих контактів між людьми, зокрема шляхом використання банківської картки для розрахунку за покупки у касах торгових точок.
Цікаві цифри:
  • загальний обсяг операцій з електронними грошима у 2020 році склав 19 304 млн грн, що на 15% більше показника попереднього року;
  • у свою чергу, кількість «електронних гаманців» збільшилась до 79 млн, що на 7% більше порівняно з попереднім роком;
  • водночас обсяг випущених електронних грошей демонстрував зменшення, що можна обумовити тим, що у другому півріччі 2020 року ринок залишили кілька великих учасників.
Що змінилося на ринку електронних платежів. З метою стимулювання розвитку cashless economy Нацбанк значною мірою оновив українське законодавство в сфері здійснення фінансового моніторингу, осучаснивши та гармонізувавши його із законодавством ЄС. Завдяки цим заходам використання електронних грошей в Україні стає прозорішим, а дедалі зростаюча кількість їхніх користувачів поінформовані та захищені.

Рейтинг дебетових карток

Тепер кожен користувач електронного гаманця буде ідентифікований та верифікований банком так само, як і під час відкриття звичайного банківського рахунку, а перекази з використанням електронних грошей мають супроводжуватися повною інформацією про платника та отримувача.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас