Китайська Geely запустить на орбіту супутники для своїх авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська Geely запустить на орбіту супутники для своїх авто

Технології&Авто
343
Китайський холдинг Geely запустить в космос мережу власних супутників. Для цього він вже відкрив перший в країні завод з виробництва навколоземних об’єктів.
Запуск на орбіту супутників Geely стане одним з етапів створення мережі «розумних» автомобілів, які взаємодіють між собою і дорожньою інфраструктурою. Коли запустять перший супутник — невідомо, проте китайці обіцяють, що це буде незабаром.
Новий завод, що відкрився в місті Тайчжоу, почне виробляти супутники в жовтні цього року, а на проєктну потужність по 500 виробів на рік вийде до 2025 року.
Компанія GeeSpace, утворена в 2018 році, входить в Geely Technology Group. Вона займається розробкою, запуском і обслуговуванням низькоорбітальних супутників.
Перші супутники дозволять компанії розгорнути систему позиціонування, яка визначає положення безпілотників з точністю до сантиметра, і запустити ШІ-платформу OmniCloud. Це хмарна система, яка контролює роботу різних онлайн-сервісів — від управління парком каршерінга до комунікації автомобілів з об’єктами інфраструктури і між собою.
OmniCloud стане частиною «інтелектуальної тривимірної мобільної екосистеми», яка допоможе безпілотникам пересуватися і підтримувати зв’язок з транспортною інфраструктурою. А в майбутньому OmniCloud зможе прокладати маршрути для дронів, аеротаксі і безпілотників.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас