ЄІБ з 2007 року інвестував в Україну майже €8 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ з 2007 року інвестував в Україну майже €8 мільярдів

Казна та Політика
241
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) з 2007 року інвестував в Україну майже 8 млрд євро, з них понад 1 млрд євро — минулого року.
Про це сказала віце-президент ЄІБ Тереза ​​Червінська під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура».
«З 2007 року ми інвестували в Україну майже 8 млрд євро. Насправді Україна залучила понад 60% загального обсягу наших кредитів у країнах Східного партнерства. Тільки минулого року ми інвестували рекордну суму — понад 1 млрд євро в Україну», — розповіла Червінська.
Вона зазначила, що минулого року ЄІБ зосередив свою допомогу на підтримці східних регіонів України, зокрема банк надав фінансову допомогу на відновлення доріг у Луганській області. Серед інших напрямків інвестицій — оновлення громадського транспорту в деяких містах України, підвищення енергоефективності в громадських будівлях, цифровізація, інновації та відновлення бізнесу після коронакризи.
За словами Червінської, ЄІБ продовжить надавати фінансову підтримку і в 2021 році – вже підписаний пакет допомоги для боротьби з наслідками коронакризи в розмірі 50 млн євро.
Віцепрезидент ЄІБ Кріс Пітерс зазначив, що в цілому банк виділив Україні 2 млрд євро на розвиток транспортної інфраструктури. Зокрема, ЄІБ інвестує в модернізацію залізничного Бескидського тунелю, розвиток міжнародного аеропорту Бориспіль, розвиток мережі доріг та екологічний громадський транспорт. Він зазначив, що в 2021 році ЄІБ має намір зосередитися на кредитуванні сфери цифрових технологій.
Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і президент ЄІБ Вернер Хоєр 12 лютого домовилися про виділення 50 млн євро на закупівлю вакцин для населення України і сучасного холодильного обладнання для мережі центрів вакцинації. Також було підписано гарантійну угоду «Розвиток аеропорту „Бориспіль“», що передбачає отримання позики в розмірі 270 млн євро для реконструкції льотної зони № 2.
У грудні 2020 року Європейський інвестиційний банк і Уряд України уклали відразу три кредитні угоди на 640 млн євро для реалізації пріоритетних проєктів у сфері інфраструктури і транспорту.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас