Як рахують суму компенсації за електроопалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як рахують суму компенсації за електроопалення

Особисті фінанси
1285
За даними Міністерства соціальної політики, близько 571,6 тис. українців отримають компенсацію за електроопалення. Її середній розмір становить 564 грн.
Як рахують суму компенсації для кожного споживача, пояснили у пресслужбі постачальника електроенергії та газу YASNO.
Постановою Кабміну компенсацію витрат затвердили певним категоріям споживачів електроенергії:
  • багатодітним, прийомним сім’ям та будинкам сімейного типу;
  • громадянам, що мешкають в будинках із електроопаленням та мали право на знижений тариф станом на 31 грудня 2020 року.
Ці споживачі у І кварталі 2021 року щомісячно отримуватимуть виплати від держави у складі субсидії, а за її відсутності – кошти будуть зараховуватись на особовий рахунок у електропостачальника. Розмір компенсації дорівнює різниці вартості електроенергії за фіксованою ціною 1,68 грн/кВт∙год та зниженим тарифом 0,9 грн/кВт∙год.
Наприклад, споживач з електроопаленням використовує 400 кВт·год на місяць. За зниженим тарифом 0,9 грн/кВт∙год раніше він сплачував: 400*0,9 = 360 грн. За фіксованою ціною 1,68 грн/кВт∙год вартість електроенергії складає: 400*1,68 = 672 грн. Компенсація розраховується наступним чином: 672 – 360 = 312 грн.
«Для точного розрахунку суми компенсації, в залежності від спожитого обсягу електроенергії, клієнтам важливо своєчасно передавати показання лічильника», — радять аналітики YASNO.

Показники «зі стелі»? Від чого залежать ваші рахунки за опалення 🧐

Українці, які не мають субсидії, побачать компенсацію у рахунках за січень, за лютий та за березень. У паперовій платіжці суму до сплати зменшать на розмір компенсації. Також її можна буде побачити в Особистому кабінеті після 10 числа.
Тим, хто отримує субсидію, компенсацію на електроопалення надаватимуть у її складі. Суму визначатимуть управління соціального захисту населення відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій з урахуванням постанови Кабінету Міністрів «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас