У Білорусі ввели жорстке регулювання цін на продукти і ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі ввели жорстке регулювання цін на продукти і ліки

Світ
796
До кінця лютого виробникам, постачальникам і торгівлі заборонили підвищувати ціни, а з 1 березня — піднімати їх більше ніж на 0,2% на місяць.
Про це повідомляє TUT.by.
Підвищення цін вище 0,2% на місяць допускається тільки за погодженням з комісією з питань державного регулювання ціноутворення при Раді міністрів.
Обмеження по зростанню цін вводяться на продукти і непродовольчі товари, які входять у список соціально значущих — загалом 62 позиції. Серед іншого це рис, гречка, вівсянка, перловка, пшоно, хліб, макарони, яловичина, свинина, деяка ковбаса, жива риба, деякі молочні продукти, яйця, картопля, розчинна кава, чай, цукор, сіль, туалетне мило, туалетний папір, підгузки, сірники.
У списку ліків, на які обмежили підвищення цін, — 50 позицій.
Схоже рішення — обмеження по зростанню цін не більше, ніж на 0,5% на місяць — влада Білорусі вже ухвалювала на початку 2020 року, але в підсумку скасувала його.
Теперішньому рішенню чиновників передувало підвищення ПДВ на ліки, медичні вироби і деякі продукти, через що зросли роздрібні ціни, а фактична річна інфляція в січні розігналася до 7,7% при запланованому показнику в 5%.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас