Морози в Техасі скоротили пропозицію нафтопродуктів в країні на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Морози в Техасі скоротили пропозицію нафтопродуктів в країні на 40%

Фондовий ринок
341
Через морози в Техасі, США, де зосереджені найбільші порти і об’єкти з нафтопереробки, близько 40% виробництва нафтопродуктів країни стали недоступними – ціни на найвищих рівнях за більше року.
Про це пише Bloomberg.
40% пропозиції нафти в країні – це 4 мільйони барелів, що стали недоступними в одному з найбільших нафтопереробних центрів світу.
Brent досягає 65 доларів за барель, найвище з початку минулого січня. WTI – 61,58 долара за барель.
Найбільший нафтопереробний завод США був змушений закритися через найнижчі за 30 років температури в штаті, через що виробництво скоротилося на мінімум 3 мільйони барелів нафти. Замерзли також і свердловини і трубопроводи, в зв’язку з чим торгівля нафтою на європейських ринках активізувалася.
Зараз ОПЕК+ ще не визначилася з планами видобутку нафти на квітень, але раніше Саудівська Аравія здивувала ринки через скорочення видобутку на додатковий мільйон барелів на день в лютому і березні. Це рішення впливає на необхідні на ринку резервні потужності в умовах температур в Техасі.
Передбачається, що з 20 лютого погода повернеться в норму, проте поки 2,7 млн ​​домогосподарств залишилися без енергопостачання, а значні виробництва закрилися.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас