Проїзд у маршрутках Київської області подорожчав: де і на скільки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд у маршрутках Київської області подорожчав: де і на скільки

Особисті фінанси
1345
У більшій частині приміських маршруток Київської області подорожчав проїзд. У середньому вартість проїзду зросла на 3 гривні. Про це «Сегодня» розповів Олексій Павленко, голова Асоціації перевізників Київської області.
«Подорожчання відбувається віяловим способом. Заминка з внутрішніми районами, там ще думають, піднімати вартість проїзду чи ні. Ці маршрути зараз об’єднують. Наприклад, виїжджає автобус на маршрут Київ-Бровари. Перед тим як їхати на Бровари, він проїхався по району, обслужив людей, а потім вже їде на основний маршрут», — пояснює Павленко.
Подорожчання проїзду склало від 2 до 5 грн. В середньому вартість проїзду зросла на 3 грн.
У деяких населених пунктах вартість проїзду залишилася без змін. Але в основному це там, де у маршруток сильна конкуренція з автобусами. Або на тих напрямках, де потік пасажирів невеликий.
«У Таращі, наприклад, взагалі не дорожчатиме проїзд у маршрутках. Там його вирішили не піднімати. Напрямок дуже суперечливий. Тут працює багато нелегальних маршруток, і великий транзит автобусів з Черкаської області», — додає Павленко.
Захмарно піднімати вартість проїзду не планують і по Обухівському напрямку. Хоча раніше збиралися.
«У питанні подорожчання проїзду в приміських маршрутках дуже багато неточностей і маніпуляцій. Але плюс три гривні – це не так критично для пасажирів в Ірпені, Обухові або в Броварах. Я сподіваюся, що це подорожчання проїзду в маршрутках буде останнім в цьому році. Можливо, щось змінитися навесні або загостриться ситуація з карантином. Але в цілому подорожчання не передбачається, враховуючи прогнози про вартість палива і курс долара», — додає Олексій Павленко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас