Кредити фермерам і овердрафти бабусям: які послуги надаватиме Укрпошта-банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредити фермерам і овердрафти бабусям: які послуги надаватиме Укрпошта-банк

Фондовий ринок
1406
Створення поштового банку — одна з найважливіших складових стратегії розвитку «Укрпошти».
Про це повідомив в інтерв’ю UBR.ua гендиректор компанії Ігор Смілянський.
Робота в якості фінустанови допоможе компанії стати менш залежною від рішень уряду і поліпшити свою позицію в переговорах з потенційними інвесторами, в тому числі з Alibaba. Однак, на переконання Смілянського, створення поштового банку — це і важливий національний проект.
Маючи мережу з 11 тисяч відділень, Укрпошта може «за 3−4 роки стати банком № 2 в країні», прогнозує Смілянський, оцінюючи потенційну клієнтську базу поштового банку в 7−10 млн осіб.
Значна частина цих людей зараз позбавлена ​​можливості отримувати банківські послуги через те, що живе в селах з населенням менше 3 і 2 тисяч осіб — банки же працюють тільки в 5% населених пунктів, підкреслює гендиректор Укрпошти.
За словами Смілянського, Укрпошта-банк не буде «грати в ризикове кредитування, фінансувати якісь великі холдинги або олігархічні групи» і, навпаки, буде фокусуватися на базових послугах. Одна з цільових аудиторій компанії – фермери і пенсіонери.
«Ми будемо фокусуватися на базових послугах: допоможемо оплатити платежі, щось замовити, причому за найнижчими цінами, ті ж ліки. Я хочу, щоб все було максимально просто. Наприклад, сьогодні бабуся платить десь 10 грн за оплату комуналки. Я скажу: „Бабусю, дивіться — нуль! Просто комунальний платіж списуємо з рахунку“. А якщо в кінці місяця у бабусі залишатиметься 100 грн, то запропонуємо покласти їх на депозит і щось заробити. Або, якщо тих же 100 грн не вистачає в кінці місяця, даємо бабусі овердрафт, і бабуся не залишиться без їжі. Ті ж фермери. У НБУ і МВФ можуть бути різні погляди на поштовий банк, але прийнято закон про землю. В ньому написано: всі розрахунки за землю — виключно в безготівковій формі. Але так сталося, що там, де є земля, немає банків. Потрібно ж це якось поєднати: як фермер зможе взяти і купити землю, якщо у нього немає кредитної історії?» — прокоментував Смілянський.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше в «Укрпошті» розповіли про переваги поштового банку.
  • За словами представника компанії, до кінця 2021 року планується створити центр надання фінпослуг, зареєструвати власну відкриту міжнародну платіжну систему, отримати банківську ліцензію та випуск перших платіжних карток, а також збільшити на 50% власний парк POS-терміналів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас