Близько 1 тис. євро: у Раді анонсували доступне розмитнення для «єврономерів» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 1 тис. євро: у Раді анонсували доступне розмитнення для «єврономерів»

Особисті фінанси
7086
Фінансовий комітет Верховної ради вигадав, як вирішити проблему з нерозмитненими автомобілями на єврономерах. Комітет напрацював два законопроєкти.
Про це на брифінгу після засідання фракції «Слуга народу» розповів заступник глави фінкомітету Олександр Ковальчук.
За словами нардепа, законопроєкти стосуються автомобілів на єврономерах, які завезли в Україну до 31 грудня 2020 року. У комітеті вирішили знизити вартість розмитнення до близько 1000 євро.
«Буде коштувати в середньому до 1000 євро. Це залежить від трьох показників: вік автомобіля, тип двигуна та об’єм двигуна. Тобто вартість автомобіля більше до уваги не береться. Це разова акція? Так, але ми дуже хотіли б, щоб це остаточно вирішило проблему «єврономерів», — сказав він.
Ковальчук додав, що комітет продовжить працювати в цьому напрямку, щоб знизити вартість розмитнення і для тих, хто ввозитиме авто на євромерах в майбутньому.
«Що стосується тих, хто зараз ввозить. Наша робоча група продовжить працювати з метою подолання корупційних схем, з метою наповнення бюджету та з метою зниження вартості розмитнення, але поступово, бо бюджет постраждає і матимемо проблеми», — пояснив нардеп.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше народні депутати запропонували нову схему розмитнення автомобілів на європейській реєстрації. Про це свідчить інформація на сайті ВР, а саме — у пояснювальних записках до законопроєктів № 4643-д і № 4644-д.
  • На сьогодні штрафувати власників автомобілів на іноземній реєстрації мають право як працівники поліції, так і працівники митниці.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе обрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги щодо кредитних продуктів і пропонуємо найкращі варіанти:

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас