У НКРЕКП розповіли, чи подорожчає з квітня тариф на електроенергію для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НКРЕКП розповіли, чи подорожчає з квітня тариф на електроенергію для населення

Енергетика
1640
Голова Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк заявляє, що тариф на електроенергію для населення 1,68 гривень/кВт-год, найімовірніше, з 1 квітня збільшуватися не буде.
Про це він заявив під час всеукраїнського форуму «Україна.30».
Тарасюк зазначив, що це рішення Кабміну залежить від макроекономічних показників.
«В якому стані буде економіка країни, які будуть чинники, які мають бути враховані, яким буде стан „Енергоатому“. З огляду на весь цей комплекс, Кабмін буде приймати рішення, продовжувати чи ні ПСО. Не виключено, що ПСО буде продовжено без змін, проте зараз про це рано говорити», — підсумував Тарасюк.
Нагадаємо, Верховна Рада рекомендує Кабінету Міністрів спільно з Національною комісією держрегулювання енергетики і комунальних послуг розглянути можливість встановлення окремого тарифу на електроенергію, що відпускається населенню, за обсяг, спожитий до 100 кВт-год на місяць (включно).
В кінці грудня Кабінет Міністрів скасував пільговий тариф на електроенергію для населення з 1 січня 2021 року і продовжив дію положення про покладання спеціальних обов’язків на оптовому ринку електричної енергії до 31 березня 2021 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас