Пенсійний фонд назвав фінустанови, яким українці довірили свої пенсії (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний фонд назвав фінустанови, яким українці довірили свої пенсії (інфографіка)

Казна та Політика
3957
Станом на початок лютого 7,62 млн пенсіонерів отримують пенсії в банках. Серед лідерів — ПриватБанк, потім йде Ощадбанк, і на третьому місці Райффайзен Банк Аваль.
Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду.
Розподіл банків, уповноважених на здійснення пенсійних виплат, за чисельністю пенсіонерів, станом на 1 лютого 2021 року (див. інфографіку). На інші фінустанови припадає 6% (460 тис. отримувачів.)
Пенсійний фонд назвав фінустанови, яким українці довірили свої пенсії (інфографіка)
Інфографіка Пенсійного фонду
Раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомляла, що накопичувальна пенсійна система у 2021 році навряд чи запуститься. Лазебна вважає, що питання не в тому, аби створити лише обов’язкову накопичувальну систему. Йдеться про баланс двох систем, що знівелює ризики. Накопичувальна система незалежна від демографії, але піддається фінансовим ризикам, солідарна — навпаки, тому найстійкіші у світі пенсійні системи, які мають обидві ці складові.
Нагадаємо, що на кінець 2020 року дефіцит Пенсійного фонду України перевищив 18 млрд гривень. Доходи Пенсійного фонду України за січень-листопад 2020 року склали 416,9 млрд гривень, витрати — 435,3 млрд гривень.
Пенсійний фонд назвав фінустанови, яким українці довірили свої пенсії (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • В Україні з 1 квітня 2021 року підвищать пенсійний вік для жінок. Нововведення зачепить тих українок, які цьогоріч виходитимуть на заслужений відпочинок. За старими правилами отримати виплату зможуть: жінки, які народилися з 1 жовтня 1960-го до 31 березня 1961 року. У 60 років у 2021 р. на пенсію вийдуть: жінки, які народилися з 1 квітня 1961 року.
  • У 2020 році Пенсійний фонд переказав понад 3 мільйони євро пенсій за кордон. Йдеться про «закордонні» пенсії: якщо українець офіційно працював в одній з іноземних держав, то може зарахувати цей трудовий стаж так, наче отримав його в Україні. Для цього укладалися міждержавні договори — угоди про соціальне забезпечення.

Як накопичити собі на пенсію 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас