94% власників платіжних карток мають доступ до BankID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

94% власників платіжних карток мають доступ до BankID

Особисті фінанси
522
Онлайн-послуги з використанням Системи BankID НБУ доступні уже для 94% користувачів платіжних карток на українському ринку.
Про це повідомляється на сайті Нацбанку.
«Зараз до системи підключені вже 27 банків-ідентифікаторів. Лише за останні три місяці до Системи BankID НБУ приєдналося 5 банків — АТ „Мегабанк“, АТ „Таскомбанк“, АТ „Райффайзен Банк Аваль“, АТ „Сбербанк“, АТ „Альтбанк“. Загалом за минулий рік кількість банків-ідентифікаторів у системі зросла більш ніж удвічі», — повідомляє пресслужба регулятора.
Статистика:
  • у 2020 році більш ніж утричі зросла кількість абонентів-надавачів послуг. Зараз їх у системі вже 45 — 10 некомерційних та 35 комерційних абонентів — надавачів послуг;
  • за 2020 рік у системі відбулося майже 7,5 млн успішних ідентифікацій (у 2019 році – 300 тисяч).
«Національний банк працює над розширенням кола учасників із різних сфер діяльності – триває робота з підключення страхових компаній, операторів телекомунікацій, недержавних пенсійних фондів, державних установ, які пропонують громадянам власні онлайн сервіси. Крім того, банки вже почали реалізовувати для своїх клієнтів можливість дистанційно отримувати банківські послуги з використанням Системи BankID НБУ. До цього банки виступали лише як ідентифікатори клієнтів. Тепер для здійснення ідентифікації вони зможуть отримувати дані клієнтів від інших банків», — інформує Нацбанк.
94% власників платіжних карток мають доступ до BankID

Довідка Finance.ua:

  • У листопаді минулого року повідомлялось, що підключені до Системи BankID НБУ банки разом становили частку у розмірі 87% ринку платіжних карток. І нова комерційна модель Системи дала змогу банкам отримати 2 млн грн доходу за три місяці.
  • Для того щоб отримати послугу з BankID, людині потрібен комп’ютер або смартфон і рахунок у банку, який вже підключений до системи.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас