Система BankID принесла банкам 2 млн грн доходу за три місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система BankID принесла банкам 2 млн грн доходу за три місяці

Казна та Політика
640
Підключені сьогодні до Системи BankID НБУ банки разом становлять частку у розмірі 87% ринку платіжних карток. І нова комерційна модель Системи дала змогу банкам отримати 2 млн грн доходу за три місяці.
Про це повідомляється на сайті НБУ.
“Наше завдання – зробити Систему BankID НБУ доступною для кожного клієнта банку в Україні. Адже система економить час та полегшує життя українців, спрощує їхній доступ до державних, комерційних і фінансових послуг” – зауважив заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.
Як зауважила Ольга Васильєва, заступник директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ, для банків, які виступають в ролі ідентифікаторів, актуальним є питання розміру тарифів за успішні підтвердження ідентифікації щодо своїх клієнтів.
“Такий тариф має бути справедливим, а його розмір залежить від сукупності факторів”, – пояснила вона.
Важливим індикатором є те, що Система BankID НБУ затребувана серед комерційних надавачів послуг. Якщо раніше у цій ролі до системи підключалися переважно фінансові компанії, то зараз Національний банк отримує заявки на підключення від компаній із інших сегментів – страхові компанії, телеком-оператори, бюро кредитних історій.
“Можливість здійснення віддаленої ідентифікації без фізичної присутності значно спрощує процедури отримання послуг для клієнтів і набуває дедалі більшої популярності серед населення, особливо у період пандемії та за необхідності мінімізації фізичних контактів. А впроваджена з липня комерційна модель Системи BankID НБУ надала можливість банкам вже отримувати за це додатковий дохід” – зауважила Ольга Васильєва. Завдяки участі в системі за новою моделлю за липень-вересень 2020 року банки отримали 2 млн грн доходу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас