День фінансів: плани щодо «крипти» від Mastercard, боротьба за фахівців у IT, прийнятна вартість вакцини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: плани щодо «крипти» від Mastercard, боротьба за фахівців у IT, прийнятна вартість вакцини

728
У четвер, 11 лютого, багато цікавих питань. І не менш цікавих відповідей.
Прийнятна вартість вакцини від COVID-19. Як показують результати січневого опитування Research&Branding Group, більш ніж половина українців (57%) на початку 2021 року не погодилися б вакцинуватися від COVID-19, навіть якби це можна було зробити безкоштовно. Щодо суми вартості вакцинації: 10% називали інтервал в межах 300-500 грн.
“Не звертати увагу на коливання". Національний банк України має достатньо резервів для утримання валютного курсу. Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко. Він зазначив, що є всі підстави для стабільності курсу національної валюти, який був стабільним і минулого року, незважаючи на кризу. «Рекомендую не звертати уваги на незначні коливання курсу», — сказав міністр фінансів.
Mastercard вводить платежі в криптовалютах. Міжнародна платіжна система Mastercard вже в 2021 році почне проводити операції з кількома криптовалютами. Компанія запевняє, що ретельно підійде до вибору криптовалют, з якими буде працювати, але жодного списку криптовалют-«кандидатів» у Mastercard поки що не розкривають.
Зарплати для IT від 100 тис. За даними аналітики grc.ua, за січень 2021 року вакансії IT перекривають потребу на 33%. На одну посаду умовний конкурс — три людини. Середня пропонована заробітна плата в IT-сфері стартує від 31 700 грн. Таку зарплату можуть запропонувати більшість роботодавців (48%), від 139 000 грн готові платити 4% компаній.
Прибуток банків. За даними НБУ, прибуток платоспроможних українських банків у січні-грудні 2020 року склав 41,296 млрд грн. Це на 29,2% менше, ніж у 2019 році. Крім того, загальне зниження бізнес-активності під час карантину і падіння попиту на кредити і банківські послуги негативно позначилися на процентних і комісійних доходах банків, особливо в другому кварталі.
Вартість квадрата нерухомості в Києві. Аналітики ЛУН стверджують, що в 2020 році, незважаючи на карантин, будинки активно вводилися в експлуатацію. Зацікавленість нерухомістю стабілізувалася, а середня ціна квадратного метра в гривні зростала. Наприклад, середня вартість квадрата в Києві досягла 27 700 грн у грудні 2020, тоді як у січні 2020 року — 24 000 грн. До речі, в Україні запускають сервіс електронних довідок оцінки нерухомості.
Відповідальність за «п’яне» водіння. Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, за керування автомобілем у нетверезому стані пропонується запровадити адміністративний арешт і конфіскацію автомобіля. Він розповів, що минулого року 120 тис. осіб були позбавлені прав за керування автомобілем у нетверезому стані, і підкреслив, що штраф у 10 тис. грн не лякає таких правопорушників.
Дізнатися більше про головні новини за тиждень. І про те, як вони можуть вплинути на фінанси українців, ви можете в новій рубриці на youtube-каналі Finance.ua. До речі, назву вирішили придумати разом з вами. Автору найкращої назви даруємо приз. 🎁
У першому випуску поговоримо про доступну іпотеку, послаблення для єврономерів, новий вид карантину і навіть про нерухомість в Італії за 1 євро.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас