В ЄС назвали умови надання Україні нового траншу макрофінансової допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС назвали умови надання Україні нового траншу макрофінансової допомоги

Казна та Політика
574
Україна отримає другий транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу в розмірі 600 мільйонів євро після виконання Україною низки зобов’язань, взятих на себе, і після просування переговорів з Міжнародним валютним фондом.
Про це заявив віцеголова Європейської комісії Валдіс Домбровкіс на пресконференції з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем на пресконференції в Брюсселі в середу, 10 лютого.
«Надання другого траншу вимагатиме, в першу чергу, виконання Україною восьми структурних заходів, які Україна взяла як зобов’язання. Друге — потрібно досягти позитивного просування з Міжнародним валютним фондом в рамках програми Stand-by», — зазначив європейський чиновник.
За його словами, для України важливо забезпечити судову реформу, зробити антикорупційну інфраструктуру дієвою і покращувати бізнес-клімат.
«ЄС вважає боротьбу з корупцією і судову реформу двома дуже важливими питаннями, які повинні стати пріоритетом для України. Не можна далі відкладати введення відповідних правових механізмів, які необхідні для боротьби з корупцією», — заявив Домбровкіс.
Він нагадав, що перший транш у розмірі 600 мільйонів євро ЄС надав Україні на початку грудня минулого року. Загальна сума макрофінансової підтримки повинна скласти 1,2 мільярда євро.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас