«Доступна іпотека» обійдеться бюджету в 300 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Доступна іпотека» обійдеться бюджету в 300 млн грн

Казна та Політика
687
На стимулювання ринку іпотеки у цьому році потрібно буде 300 млн грн.
Про це повідомив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук під час VII Legal Banking Forum.
«У нас є 2 млрд грн на програму «5-7-9%» і підтримку іпотечних кредитів. По нашим розрахункам, на стимулювання ринку іпотеки в цьому році нам потрібно буде із цих 2 млрд грн десь 300 млн грн», – сказав він.
В січні 2021 року Кабінет Міністрів затвердив постанову про доступну іпотеку під 7% річних на придбання житла, побудованого не раніше 2015 року.
Фонд розвитку підприємництва компенсуватиме процентну ставку до рівня 7%. Термін кредиту – 20 років, перший внесок складає 15% вартості іпотеки, а кредит буде обмежений максимальною сумою у 2 млн грн. Ці умови поширюються на громадян, які хочуть купити квартиру або самостійно побудувати будинок. Нормативна площа – 50 кв. метрів загальної площі житла на одинокого громадянина чи сім’ю з двох осіб та 20 кв. м – на кожного наступного члена родини.

Довідка Finance.ua:

  • Проєкт зі зниження ставок по іпотечному кредитуванню до 7% річних буде запущений з 1 березня.
  • Мета нової іпотечної ініціативи – створити можливості для запровадження, реалізації та фінансування програми «Доступна іпотека» через установу, яка вже успішно функціонує. У Мінфіні вірять, що Фонд розвитку підприємництва здатний у найкоротший термін забезпечити реалізацію цієї програми через уповноважені банки.
  • Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсує в січні-червні 2021 року нову програму фінансового лізингу та іпотеки під 5% річних.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог.

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас