Спрощено процедуру зміни газопостачальника для отримувачів пільг і субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спрощено процедуру зміни газопостачальника для отримувачів пільг і субсидій

Особисті фінанси
962
Міністерство соціальної політики України за сприяння Групи Нафтогаз спростило процедуру інформування про зміну постачальника газу для вразливих категорій населення — побутових клієнтів, які отримують субсидії чи пільги.
Про це пише на сайті «Нафтогаз».
Клієнтам не потрібно особисто відвідувати чи повідомляти Управління соціального захисту населення (УСЗН) про зміну постачальника та щомісячну ціну газу, адже тепер між постачальниками та органами соцзахисту налагоджено обмін даними в електронному форматі.
Субсидіанти та пільговики можуть безперешкодно змінити постачальника газу та отримати вигіднішу ціну на ресурс на ринку, що особливо важливо для вразливих верств населення.
Зміна постачальника газу не впливає на пільги та субсидії, які нараховувалися клієнту до цього.
Процедура написання заявки та набір документів не відрізняються від загальних процедур зміни газопостачальної компанії. Під час подачі заявки клієнт лише має вказати наявність пільг або субсидій.
У побутових споживачів є можливість економити на газових платіжках, обравши постачальника із вигідними цінами. Ринкова ціна на газ для субсидіантів та пільговиків — це також економія для державного бюджету України. У результаті переходу клієнтів до постачальника з вигіднішими цінами державні видатки на оплату субсидій зменшуються, тобто держава платить меншу ціну за газ компаніям, які надають комунальні послуги пільговим категоріям населення.
Якщо у споживача виникли питання щодо нарахування пільг, для їх вирішення він може звернутися до свого управління соцзахисту. Перевірити наявність пільгової категорії можна в особистому кабінеті на сайті ГК «Нафтогаз України» gas.ua або у чат-боті GASUA у Viber та Telegram.

«Довідка Finance.ua:

  • Зниження ціни газу до 6,99 грн за кубометр відбудеться лише у лютому, відповідно, платіжки з такою ціною українці отримають у березні.
  • Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, знизила тарифи на розподіл газу для 13 компаній.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас