У Мінсоцполітики назвали суму, якою має бути реальна мінімальна пенсія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики назвали суму, якою має бути реальна мінімальна пенсія

Особисті фінанси
4027
3370 гривень – такою має бути реальна мінімальна пенсія в Україні. Насправді ж мінімальна пенсія в країні перебуває на рівні 1769 гривень.
Як зазначили в Міністерстві соціальної політики, навіть якщо врахувати застарілу методику розрахунку, прожитковий мінімум для пенсіонерів повинен бути майже в два рази більший, ніж зараз. Мінімальна пенсія встановлюється в розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних.
За чинними правилами, прожитковий мінімум визначаються, виходячи із суми вартостей відповідних наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг. Але таку методику активно критикують експерти.
“Якщо продукти харчування можна об’єктивно розрахувати в кількісному вимірі з точки зору користі для людини, достатності, то інші складові, непродовольчі товари і послуги, дуже складно обґрунтувати. Скільки їх потрібно, на який строк? Такі підрахунки часто і призводять до спотворення реального наповнення прожиткового мінімуму”, – зазначила завідувачка сектору досліджень рівня життя населення НАН України Людмила Черенько.
Раніше українцям пояснили, коли будуть переглянуті пенсії держслужбовців.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні пенсії для чорнобильців можуть підвищити з максимальних 17 690 до 30 000 грн. Відповідні нововведення передбачені законопроєктом № 4555.
  • У ПФУ порадили підприємцям самостійно перевіряти зарахування до страхового стажу. На відміну від найманих працівників, за яких сплачує внески і звітує роботодавець, підприємцям доводиться самостійно дбати про те, щоб періоди їхньої діяльності зарахували до страхового стажу, необхідного при нарахуванні пенсії.

Як перевірити свій страховий стаж

За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас