Політ Starship SN9 на висоту 10 км (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політ Starship SN9 на висоту 10 км (відео)

Технології&Авто
960
Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) дало зелене світло на льотні випробування Starship SN9 і сьогодні SpaceX знову спробує запустити прототип міжпланетного корабля на висоту 10 км, а потім здійснити його м’яку посадку на землю. Стартове вікно для запуску відкриється о 20:00 за Києвом і бажаючі можуть стежити за випробуваннями в реальному часі.
Оновлено: Starship SN9 повторив долю свого попередника SN8. Він успішно злетів на 10 кілометрів, спустився до посадкового майданчика, але з м’яким приземленням не склалося – при розвороті хвостом вниз з переходом у вертикальне положення для посадки апарат трохи занесло в бік і той вибухнув після удару об землю.
Минулого разу тиск у верхніх баках виявився недостатнім для нормальної роботи двигунів, через що прототип не встиг сповільнитися досить сильно для м’якої посадки. Таке відчуття, що цього разу двигуни перестаралися і видали занадто великий імпульс при вирівнюванні.
На жаль, Ілон Маск вирішив трохи відпочити від Twitter, тож пояснень від нього, схоже, сьогодні точно не буде.
Випробування, як завжди, проходять на території космодрому SpaceX в селі Бока-Чіка недалеко від міста Браунсвілл в південній частині Техасу.
Офіційна пряма трансляція випробувань від SpaceX почнеться за кілька хвилин до старту (додамо вікно трансляції, коли вона почнеться), як минулого разу. Поки ж можна спостерігати за тим, як йде підготовка до запуску на майданчику, за допомогою неофіційних стрімів. Один з найпопулярніших західних YouTube-каналів, які цілодобово ведуть спостереження за розробкою Starship – NASASpaceflight.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас