ТОП-5 американських компаній за ефективністю управління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-5 американських компаній за ефективністю управління

Фондовий ринок
780
Корпорації Microsoft Corp. і Apple Inc. очолили рейтинг ефективності управління американських компаній Management Top 250, посівши перше і друге місця відповідно.
Список підготовлений Drucker Institute за підсумками 2020 року.
Для складання рейтингу компаніям присвоювали оцінки за п’ятьма ключовими критеріями. Зокрема, враховувалася задоволеність клієнтів, залученість і розвиток співробітників, інновації, соціальна відповідальність і фінансова стійкість.
Варто відзначити, що Microsoft отримала не тільки найвищу оцінку, але і стала лідером в категоріях соціальної відповідальності та фінансової стійкості.
Також в топ-5 увійшли International Business Machines Corp., Amazon.com Inc. і Alphabet Inc. При цьому Amazon.com була лідером рейтингу за 2019 рік, а ось дві інші – піднялися в списку в порівнянні з попереднім роком.
До того ж вісім компаній продемонстрували мінімум одне стандартне відхилення вище медіанного значення у всіх п’яти категоріях, підкреслили в The Wall Street Journal.
Отже, їхні оцінки потрапили в 15-20% кращих серед проаналізованих компаній. Більшість з цих бізнесів є представниками технологічного сектора. Однак в їх число також увійшли Procter & Gamble Co., Eli Lilly & Co та Merck & Co.

Довідка Finance.ua:

  • Найкомфортнішою для ведення бізнесу у 2020 році стала Житомирська область. До топ-4 рейтингу також увійшли Чернігівщина, місто Київ та Рівненська область. Вінницька та Івано-Франківська області набрали однакову кількість балів і розділили 5 місце рейтингу.
  • Останні рядки в рейтингу 2020 року зайняли Київська область (досліджувалася окремо від столиці), Луганська область (дослідження по місту Сєвєродонецьк), Харківська область, Херсонська, Хмельницька та Миколаївська.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас