Названо найкращу область України для ведення бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найкращу область України для ведення бізнесу

Особисті фінанси
1772
Найкомфортнішою для ведення бізнесу в 2020 році стала Житомирська область. До топ-4 рейтингу також увійшли Чернігівщина, місто Київ і Рівненщина. Вінниччина та Івано-Франківщина набрали однакову кількість балів і поділили 5 місце рейтингу.
Про це йдеться в дослідженні «Regional Doing Business» експертно-аналітичного центру Офіс ефективного регулювання (BRDO). Рейтинг здійснюється на підставі опитування згідно з адаптованою методологією Doing Business Світового банку.
Останні сходинки у рейтингу 2020 року посіли Київська область (досліджувалась окремо від столиці), Луганська область (дослідження за містом Сєвєродонецьк), Харківщина, Херсонщина, Хмельниччина та Миколаївщина.
Названо найкращу область України для ведення бізнесу
«Поступ реформи децентралізації надає нові повноваження місцевому самоврядуванню. Спосіб реалізації повноважень часто має визначальний вплив на те, який державний сервіс отримають місцеві підприємці. Від місцевого самоврядування часто залежить, чи будуть реалізовані ухвалені реформаторські закони», — відзначив Олексій Дорогань, виконавчий директор Офісу ефективного регулювання BRDO
Рейтинг визначається за сумою балів, набраних обласним центром у шести компонентах: започаткування бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, одержання дозволів на будівництво та електронні сервіси.
Названо найкращу область України для ведення бізнесу
Серед обласних центрів, у яких значно змінився рейтинг, слід відзначити Запоріжжя (+10 сходинок), Кропивницький (-5 сходинок), Чернівці (+6 сходинок), Херсон (-5 сходинок), Хмельницький (-8 сходинок) та Миколаїв (-11 сходинок).

Довідка Finance.ua:

  • В Україні найближчим часом підвищувати податкові ставки для фізосіб-підприємців (ФОПів) не будуть. При цьому з наступного року запустять обов’язковий облік їх оборотів, що дозволить відділити дійсно дрібний бізнес від середнього і великого, який використовує ФОПи для мінімізації податкових платежів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас