Голова Київміськбуду пояснив причини затримок у здачі ЖК "Укрбуду" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Київміськбуду пояснив причини затримок у здачі ЖК "Укрбуду"

Фондовий ринок
2715
Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ, вона ж ДАБК) відмовляла у введенні в експлуатацію колишніх ЖК «Укрбуду» (УБ), які добудовував «Київміськбуд» (КМБ), з формальних приводів.
Про це розповів президент цього найбільшого столичного холдингу Ігор Кушнір.
За його словами, КГС робив все для якнайшвидшої здачі «укрбудівських» будинків, але не на всі процеси міг вплинути. Проте, незважаючи на всі перипетії, «пускова п’ятірка» «Укрбуду», прописана в меморандумі, була введена «Київміськбудом» в експлуатацію.
«По У Б робилося все можливе для того, щоб здати будинки якомога швидше. Але, на жаль, не все залежить від нас і не на всі процеси можна вплинути і прискорити. ДАБК часто відмовляв з формальних причин, тому довелося поборотися. Але в підсумку всі 5 ЖК здані, за іншими прийнятими ведуться будівельні роботи», — розповів UBR.ua Ігор Кушнір.

Довідка Finance.ua:

  • Київміськбуд зобов’язався добудувати незавершені об’єкти компанії Укрбуд: 23 житлові комплекси і один бізнес-центр.
  • 26 червня стало відомо, що Київміськбуд ввів у експлуатацію житлові комплекси Сонячна рів’єра, Новомостицький і перші дві секції Ж К Пектораль, які раніше прийняв на баланс від Укрбуду.
    Президент «Київміськбуду» заявляв, що на добудову всіх житлових комплексів «Укрбуду» не вистачає 2 млрд грн.
  • У грудні 2019 року з подачі президента Зеленського і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова був укладений меморандум між «Укрбудом» і «Київміськбудом» про передачу останньому «укрбудівських» будівництв.
  • Київміськбуд здав «пускову п’ятірку» Укрбуду.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас