Міжбанк: "погода" за курсом першого лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: "погода" за курсом першого лютого

Валюта
572
Цього понеділка на валютних торгах ми не чекаємо значних обсягів операцій клієнтів. Але це не означає, що буде нецікаво і нудно.
Основною причиною малооб’ємності міжбанку буде ефект «першого дня місяця». Компанії підбивають підсумки січня і остаточно визначаються зі стратегією роботи на лютий. І тому, як правило, клієнти пізніше виходять на ринок і з меншими обсягами угод. Поки ринок «прокинеться» — пройде кілька дорогоцінних годин сесії, і це зменшить загальну статистику міжбанку. Ми прогнозуємо на сьогодні обсяг операцій на торгах $ 150−180 млн при укладенні до 420−530 угод.
Чому буде цікаво. Справа в тому, що через таку специфіку українського міжбанку у зв’язку з ефектом «першого дня місяця» міжбанк стає повністю залежним від дій окремих великих гравців і спекулянтів. Вихід будь-якого великого покупця і продавця кардинально змінює співвідношення попиту і пропозиції під час сесії, що на руку спекулянтам. Підлаштовуючись під поведінку великих клієнтів — вони мають шанс істотно «похитати» курс протягом дня і цим активно скористаються за найменшоъ можливості.
Крім цього, не варто забувати, що у експортерів поки ще є гривня від січневих погашень ПДВ, і вони не будуть готові «задешево» продавати свою валютну виручку. А «дочки» іноземних компаній не стануть особливо зволікати з купівлею валюти під репатріацію дивідендів. Це означає, що за наявності попиту — пропозиція буде досить обмеженою, і потенційно у спекулянтів і експортерів є можливість зіграти «на підвищення».
Страхувати гривню буде необхідність розрахунків у компаній з персоналом за минулий місяць, період орендних платежів і купівлі сировини та матеріалів для ведення поточної господарської діяльності у більшості клієнтів. Тому експортери швидко витратять суми відшкодувань ПДВ і поступово стануть більш поступливими за курсом при продажу своєї валюти.
Враховуючи специфіку першого робочого дня місяця, від швидкості повернення бізнесу до звичайного ділового ритму, дій і завдань великих експортерів та імпортерів і буде залежати курсовий тренд на міжбанку в цей понеділок.
Котирування міжбанку, за розрахунками, 1 лютого будуть в межах: долар — коридор 28,05 — 28,25 грн, євро — коридор 33,95 — 34,30 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 28,13 / 28,15
Євро — 34,17 / 34,19
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас