Доходи в накопичувальних пенсійних фондах не оподатковуватимуть - НКЦБФР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доходи в накопичувальних пенсійних фондах не оподатковуватимуть - НКЦБФР

Казна та Політика
848
Доходи громадян, які ті отримають в накопичувальних пенсійних фондах в рамках пенсійної системи другого рівня, не будуть обкладатися податками.
Про це розповів голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Тимур Хромаєв.
За його словами, держава намагається завчасно забезпечити старість майбутніх пенсіонерів, у тому числі за допомогою податкових стимулів щодо тих доходів, з яких потім буде виплачуватися друга пенсія.
«Це не потрапить в оподатковувану суму, і з цього також не будуть в майбутньому стягуватися податки. Держава застосовує сприятливий фіскальний режим, який дає можливість ще швидше примножити ці кошти», — підкреслює Хромаєв.
Крім того, ті кошти, які будуть саккумульовані на особистих рахунках громадян в недержавних пенсійних фондах, на відміну від державної пенсії першого рівня, є власністю громадян, і вони в особливих випадках, наприклад, проблем зі здоров’ям або інших ексцесів, можуть розпоряджатися ними і до виходу на пенсію.
«Зараз у багатьох розвинених країнах пенсійні заощадження використовують, щоб покрити витрати при захворюванні на ковід, рак. Це такий незамінний запас для людей, щоб вони не бігли до найближчого відділення банку і не брали комерційний кредит, коли у них є заощадження. Також можлива купівля на ці кошти першої квартири, якщо це дуже важливо», — розповів голова НКЦПФР.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас